Suoraan sisältöön

Kalamarkkinat ovat takana ja vietimme 140 juhlavuoden teemalla suurimmat kalamarkkinat tähän saakka. Tapahtuma alkoi klo 10 ja päättyi klo 17. Lapsille oli suunniteltu oma lastenmaa, joka oli liikuntatalolla helteisen sään vuoksi suojassa.

Yleisö on antanut paljon hyvää palautetta ja kävijämäärä kalamarkkinoilla oli noin 1500+.

Vaikka helteinen keli ja hyvin runsas tapahtumaviikonloppu varmasti myös vähensi kävijämäärää, niin ensi vuonna toivomme jo lähentyvämme 2000 kävijää.

Kalamarkkinoiden ohjelmaan on muodostunut kohonheiton SM-kilpailu jo perinteeksi ja tänäkin vuonna kohoa heitettiin, mutta osallistuja määrä oli kokonaisuudessaan hurjat 44hlö.

Tulokset:

Lasten sarja (alle 12-vuotiaat)

 1. Lauri Kaasinen  11 m 13 cm
 2. Toivo Malkki  8 m 34 cm
 3. Juuso Kaasinen 7 m 32 cm

Naisten sarja (yli 12-vuotiaat)

 1. Jaana Turunen 10 m 08 cm
 2. Emma Kapanen 9 m 79 cm
 3. Heli Salkola 9 m 65 cm

Miesten sarja (yli 12-vuotiaat)

 1. Kari Turunen 12 m 10 cm
 2. Reino Luukkainen 11 m 68 cm
 3. Onni Koivunen 11 m 5 cm
Kohonheiton tyyli oli vapaa.

Myös lapsille järjestetyssä muikunperkuu kisassa oli reippaita osallistujia, ja muikkua ei aiemmin olleetkaan peranneet. Risto Soljento näytti alkuun osallistujille, kuinka homma käy ja tulokset arvioitiin ajan ja huolellisuuden perusteella. Osallistujat olivat reippaita ja kyllä muikut purkaantuivatkin näppärästi. Risto arvioi tuloksen tuomarina ja järjestys oli seuraava:

 1. Aatu Rönkkönen
 2. Eppu Rönkkönen
 3. Toivo Malkki
Risto näyttää mallia osallistuille ja sitten alkaa. Kuvassa: vasemmalta oikealle Aatu, Eppu ja Toivo

Kalankäsittelynäytöksiä oli myös jaettu pitkin päivää ja tämä herätti paljon kiinnostusta. Risto Soljento näytti kuinka erilaiset järvikalat on hyvä käsitellä ja kertoi vinkkejä yleisölle myös valmistukseen.

Risto Soljento näyttää mallia miten ahven fileoidaa ja jakaa vinkkejä

Kalapietariksi valittiin Kari Luostarinen ja Karin vuosikymmenten työ kalan ja kalastuksen eteen huomioitiin perinteisesti sepän käsin valmistamalla atraimella ja tuohikontilla. Kari on kalastanut pikkupojasta lähtien ja kasvattanut kalanpoikasia osakaskunnille jo kolme vuosikymmentä.

Vasemmalla: Kalapietari 2022 Kari Luostarinen Oikeanpuolisessa kuvassa vasemmalla Kari Luostarinen kalapietari 2022 ja oikealla vuoden 2021 kalapietari Asko Järveläinen

Vuoden 2023 kalamarkkinoita on jo alettu suunnittelemaan ja toiveita otetaan vastaan myös vierailijoilta. Kohoa heitetään ensikin vuonna ja heitto mahdollisuuksia on pitkin päivää, joten kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan. Myös kalankäsittelynäytöksiä on useampi päivän aikana, joten tämäkin varmistaa kaikille halukkaille mahdollisuuden. Lapset tullaan myös jatkossa huomioimaan omilla kilpailuilla ja oheis ohjelmalla, jotta tekemistä riittää koko perheelle.

Me haluamme kiittää kaikkia talkoolaisia, myyjiä ja yleisöä 2022 kalamarkkinoista ja toivotamme teidät tervetulleeksi vuonna 2023.

Kalamarkkinoiden tunnelmaa aamupäivällä
Kalamarkkinoiden tunnelmaa aamupäivällä