Suoraan sisältöön
23.5.2021 klo 10.00
Päivärinteentie 10, 58180 Enonkoski
Lähde: Tapahtumat.visitsavonlinna.fi

Kohopenkki- ja yrttispiraalityöpaja
23.5.2021 Olo Centre

Osa I Kohopenkkityöpaja

Työpajassa valmistetaan yhdessä niin kutsuttu kohopenkki; lämpöpenkki eli kompostipenkki. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tule tutustumaan miten luot monta vuotta satoa tuottavan vihannespenkin jopa vain kotipihasi orgaanisesta materiaalista. Yhdessä opimme käytännöllisiä niksejä, jotka helpottavat hoitoa tulevina vuosina.

Osa II Yrttispiraalityöpaja

Yrttispiraali on pihan esteettinen ihastus, samalla se on käytännön esimerkki pihan pienistä mikroilmastoista. Kivistä ladottu muodostelma turvaa lämmön kasveille jo aikaisin keväällä ja jatkaa kasvukautta vielä syksylläkin. Tutustumme yhdessä kuinka latoa kivet siten, että tilaa jää mullallekin sekä kuinka muodostelma säilyy yli talven lumikuorman. Teemme yhdessä yrttispiraalin ja pohdimme, mitkä kasvit siihen erityisesti sopisivat.

Ohjelma:
9:00 Aamianen
10:00 Kohopenkki- työpaja
13:00 Lounas
14:30 Yrttispiraali- työpaja
17:30 Lopetus; teetä ja kahvia

Ohjaajasta:

Jehki Potkonen on ammattipuutarhuri, joka hakee ratkaisuja globaaleihin ympäristöongelmiin ruohonjuuritason toiminnallaan. Hän työskenteli Botanialla Joensuun kasvitieteellisessä- ja tapahtumapuutarhassa useita vuosia sekä freelancer-tarhurina erilaisissa pihaprojekteissa. Jehki on puhtaan ja terveellisen ruuan ystävä, mikä onkin ajanut hänet luomupiirin yhdeksi toimijaksi ja lähiruuan kuluttajaksi sekä aloittelevaksi mehiläistarhuriksi. Sydänlangan perustajajäsenenä ja yhdistyksen aktiiviina Jehki on tuottanut luonto- ja kulttuuriaiheisia aktiviteetteja maaseudulla ja kaupungeissa. Hän on suunnitellut ja luonut Olo Centren puutarhan ja toimii keskuksen laajenevan puutarhan johtajana.

Osallistumismaksu:

Ennakkovaraus, Villiyrttityöpaja 119 €

Maksu paikan päällä:
Aamianen 15 €
Lounas 25 €
Päivällinen 25 €
Sauna 10 €