Suoraan sisältöön
22.5.2021 klo 10.00
Päivärinteentie 10, 58180 Enonkoski
Lähde: Tapahtumat.visitsavonlinna.fi

Villiyrttityöpaja
22.5.2021 Olo Centre

Villiyrtit ovat superruokaa suoraan luonnosta, täynnä vitamiineja, mineraaleja ja muita keholle välttämättömiä ravintoaineita. Parasta on, ettei näitä herkkuja tarvitse lähteä etsimään kaukaa! Jo pieneltä alueella löytyy runsaasti erilaisia hyötykasveja, joita voi lisätä omaan ruokavalioon. Näissä työpajoissa perehdymme yrttien käyttöön ravintona, unohtamatta yrttien lääkinnällisiä vaikutuksia, joista on hyvä olla tietoinen mikäli niitä käyttää. Ruoka onkin parasta lääkettä, ja villiyrtit ovat todellista elinvoimaista lähiruokaa.

Osa I Villisalaatit ja yrttijuomat

Tunnistamme ja keräämme villiyrttejä pihapiirin ympäristöstä. Keräämme salaatteihin sopivia yrttejä, ja valmistamme myös yrttijuomaa. Tässä työpajassa saat paljon hyviä vinkkejä, miten voit lisätä tavallisia villiyrttejä keittiöösi osaksi erilaisia ruokia ja jälkiruokia sekä juomia. Opit tuntemaan lukuisia villiyrttejä sekä erilaisia käyttötapoja niille. Ota mukaan kori yrttien keräilyä varten, voit halutessasi ottaa myös sakset ja hanskat mukaan.

Osa II Tuotteita villiyrteistä

Tässä työpajassa jalostamme villiyrteistä tuotteita; Valikoimme niitä kasveja, jotka työpajan toteutumisen aikaan ovat saatavilla. Valmistamme mm. villiyrttipestoa ja mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kuusenkerkkäsiirappia, yrtti/kukkais sokeria ym. Perehdymme yrttien erilaisiin vaikutuksiin ja tunnistamme erilaisia kasveja. Ota tätä työpajaa varten mukaasi kori yrttien keräilyä varten, sakset sekä pieniä purkkeja (1-2 dl) valmiita tuotteita varten.

Ohjelma:
9:00 Aamianen
10:00 Työpaja
13:00 Lounas
14:30 Työpaja
18:00 Päivällinen
19:00 Sauna

Ohjaajasta Jenni Örn:

Olen opiskellut yrttiterapiaa, intuitiivista kasvilääkintää ja tällä hetkellä opiskelen perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Kasvit ovat mukana elämässäni hyvin monella tavalla ja monella tasolla aina lapsuudestani saakka. Kerään kasveja vuodenkierron ympäri, ja valmistan niistä erilaisia rohtoja itselleni, läheisille ja asiakkaille. Työkseni koulutan ihmisiä käyttämään kasveja erilaisilla tavoilla: ruokana, rohtona, hoidoissa jne. Parhaiten olen oppinut tuntemaan kasveja niitä käyttämällä. Kasvien maailma on valtavan rikas ja inspiroiva, niiden parissa voi viettää koko elämänsä ja aina vain oppia uutta. Uskon että kasvit auttavat meitä elämään kokonaisvaltaisemmin ja läsnäolevammin. Työssäni haluan kasvien avulla vahvistaa sitä yhteyttä, joka meillä kaikilla on luontoon ja samalla omaan itseemme, sillä olemme erottamaton osa kokonaisuutta.

Osallistumismaksut:
Ennakkovaraus, Villiyrttityöpaja 119 €

Maksu paikan päällä:
Aamianen 15 €
Lounas 25 €
Päivällinen 25
Sauna 10 €