Suoraan sisältöön

Piällysmies ry ja Rajupusu Leader ry yhdistyvät vuoden 2023 alussa. Yhdistyneeseen Leader-ryhmään kuuluvat Enonkosken, Joroisten, Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kunnat sekä Savonlinnan kaupungin maaseutualueet. Kuuden kunnan alueella asuu vakituisesti yli 30 000 maaseudun asukasta. Uusi Leader-ryhmä tulee saamaan myös uuden nimen, jota on haettu nimikilpailun avulla. Nimi julkaistaan kevään 2022 aikana.

Leader-ryhmät ovat kaikille avoimia maaseudun kehittämisyhdistyksiä, jotka toteuttavat laatimaansa paikallista kehittämisstrategiaa. Yhteisen strategian valmistelu rahoituskaudelle 2023-2027 jatkuu tulevaisuustyöpajoissa. Strategia määrittelee toiminnan tavoitteet ja rahoituksen painopisteet tulevan rahoituskauden ajalle. Strategiatyössä tulee huomioida Suomen CAP27 -suunnitelma vuosille 2023-2027. Maaseudun kehittämistä rahoitetaan Euroopan maaseuturahastosta.

Tulevaisuustyötä tehdään yhdessä paikallisten kanssa. Mukana ovat kunnat, yrittäjät, yhdistykset ja alueen asukkaat. Myös vapaa-ajan asukkaat ja muut maaseutualueiden tulevaisuudesta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan valmisteluun. Tulevaisuustyön työpajat järjestetään verkossa seuraavista teemoista:

  1. Nuoret tulevaisuuden tekijöinä, aikataulu täsmentyy myöhemmin
  2. Strategian esittelytilaisuus, 15.6.2022 kello 14:00 – 15:00.

Kutsu työpajoihin liitteenä. Työpajoihin tulee ilmoittautua etukäteen. Ideoita strategiaan voi esittää myös vastaamalla verkkokyselyyn, jonka linkki sekä ilmoittautuminen työpajoihin löytyvät nettisivulta https://rajupusuleader.fi/tulevaisuustyo/