Suoraan sisältöön

Influenssarokotukset alkavat Sosterin alueella 31.10.2022, mutta rokotukset keskitetään kuitenkin marraskuun puoliväliin viikoille 46-47. Näin vasta-ainetasot säilyvät paremmin influenssakauden yli. Influenssarokotuksiin voi varata ajan sähköisesti tai puhelimitse 17.10.2022 alkaen.

Tänä vuonna influenssarokotukset järjestetään pääosin ajanvarauksella niin Savonlinnassa kuin pienemmissä ympäryskunnissakin eli Kerimäellä, Enonkoskella, Savonrannassa ja Punkaharjulla.

  • Tuleva influenssakausi voi osoittautua poikkeuksellisen hankalaksi, koska influenssaa ei juuri ole ollut liikkeellä kahtena edellisenä kautena ja väestön immuniteettia on vähemmän kuin tavanomaisten influenssakausien jälkeen. Tästä syystä vakavalle influenssalle alttiita on paljon ja heille rokotussuoja on erityisen tärkeä. Hauraille ja riskiryhmäläisille sekä lapsille influenssa voi olla hengenvaarallinen. Influenssarokotesuojasta huolehtiminen onkin nyt järkevämpää kuin koskaan aiemmin, Sosterin infektiolääkäri Eija Ruotsalainen sanoo.

Influenssarokotukset alkavat Sosterin alueella 31.10.2022. Aikoja rokotuksiin on varattavissa 17.10. alkaen. Ajan voi varata keskitetysti puhelimitse numerosta 044 417 3698, ma-to klo 8-15.30 sekä pe klo 8-14 tai sähköisesti osoitteesta AJANVARAUS.HYVIS.FI

Alle 7-vuotiaiden lasten kausi-influenssarokotukset järjestetään tänä vuonna päiväkodeissa erikseen ilmoitettuna ajankohtana. Jos lapsi ei ole päiväkodissa, voi ajan rokotukseen varata neuvolan ajanvarauksen kautta numerosta 015 527 7187, ma-pe klo 8-15.

Viikolla 46 Savonlinnan rokotuspisteellä järjestetään influenssarokotuksia myös walk in -tyyppisesti ilman ajanvarausta. Tarkemmat tiedot walk in -rokotuksista päivittyvät verkkosivuillemme kuluvan viikon aikana samaan osoitteeseen, johon on koottu tarkemmat tiedot syksyn kausi-influenssarokotteista. Nämä löytyvät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/influenssarokotukset-2022/

Maksuttoman influenssarokotuksen saavat:

 

INFLUENSSAROKOTE JA KORONAROKOTETEHOSTE SAMALLA KERTAA

Sosterissa suositetaan influenssarokotteen sekä koronarokotetehosteen ottamista samalla käynnillä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antaman suosituksen mukaisesti.

  • Koronarokotuksen tehosteannoksen voi turvallisesti ottaa influenssarokotuksen kanssa samaan aikaan. Kummankin rokotteen teho säilyy samanlaisena, Ruotsalainen toteaa.

Koronarokotusten tehosteannoksia suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Tehosteannoksia annetaan riippumatta sairastettujen koronainfektioiden tai rokotusten määrästä.