Suoraan sisältöön

Sosteri haluaa kiittää alueen väestöä aktiivisesta kasvomaskien käytöstä.

  • Tämä on vastuullista käytöstä. On huomattu, että jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa taudin leviämiseen. Koronatorjunta on yhteinen asia ja positiivinen kokonaistilanne on kaikkien yhteinen ansio, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

VIIKOITTAINEN KORONAVIRUSTILANNEKUVA ITÄ-SAVOSSA 17.11.2020

Viimeisin positiivinen koronavirustartunta on todettu: 5.11.2020.
Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: 1.
Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 2,5 (17.11.2020). (*Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.)

Koronavirustestaus:
Viikolla 45 Sosterissa otettiin yhteensä 617 testiä. Testeistä 0,2 % positiivisia.
Viikolla 46 Sosterissa otettiin yhteensä 443 testiä. Testeistä 0 % positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys: lähes 100 %.

Koronaviruksen leviämisvaihe Itä-Savossa: Perustaso. Viikko 46 on ollut rauhallinen, mikä näkyy myös otettujen testien määrässä – oireisia on ollut alueella vähemmän.

Itä-Savon alueen kasvomaskisuositus: Alueella on käytössä laajennettu maskisuositus. Voimassa olevaan laajennettuun kasvomaskisuositukseen liittyen Sosteri suosittaa, että jatkossa henkilökohtaiset avustajat käyttävät visiirin sijaan kirurgista suu-nenäsuojainta aina avustettavan seurassa sisätoissa ollessaan.  Alueellista maskisuositusta arvioidaan seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan 15.12.2020.

Vierailuohje: Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan kerran 15.12.2020.

Etätyösuositus: Valtioneuvosto on antanut julkiselle sektorille valtakunnallisen etätyösuosituksen, jota tarkastellaan seuraavan kerran ennen vuoden vaihdetta.

Tilannekuva päivitetään joka tiistai, seuraavan kerran tiistaina 24.11.2020.