Suoraan sisältöön

Näe ja koe

Enonkosken kirkko

Enonkosken ensimmäinen kirkko palveli seurakuntalaisia vain reilun parinkymmenen vuoden ajan (1859-1884). Kirkko tuhoutui ilmeisesti salaman sytyttämässä palossa kesällä 1884. Uusi kirkko valmistui syksyllä 1886.

Kirkkotie 2,
58175 Enonkoski

Enonkosken kivisilta

Museosilta kirkonkylällä rakennettu 1903-1904. Silta on liuskekivestä rakennettu yksiaukkoinen kiviholvisilta.

Enonkosken luostariyhteisö

Enonkosken luostari on Ihamaniemessä sijaitseva Suomen ainoa evankelisluterilainen luostari ja Enonkosken luterilaisen luostariyhteisön keskuspaikka. Luostari toimii Ihamaniemen entisessä kyläkoulurakennuksessa.

Ihamaniementie 848,
58180 Ihamaniemi

Koloveden Luontotupa

Luontotupa tarjoaa näyttelyn Koloveden kansallispuiston luonnosta, retkeily-, matkailu- ja palveluneuvontaa – erityisesti tietoa Kolovedellä liikkumisesta, karttoja sekä mukavan myyntituotevalikoiman mm. paikallisia käsitöitä, kansallispuisto- ja luontoaiheisia tuotteita. Luontotuvan kesäkahvilasssa on tarjolla tuoretta kahvia ja pikkupurtavaa.

Luontotupaan on vapaa pääsy.

Koloveden luontotupa
Hyypiänniementie 2,
58175 Enonkoski

0440 479493 kahvio / matkailuinfo (kesäisin)

Koloveden kansallispuisto

Koloveden kansallispuisto tunnetaan jyhkeistä kallioistaan, sokkeloisesta saaristosta sekä kalliomaalauksistaan.

Kotiseutumuseo

Enonkosken kotiseutumuseo sijaitsee Enonkosken keskustassa. Museorakennus on entinen viljamakasiini, entinen Enonkosken lainajyvästö. Se on rakennettu vuonna 1880 ja siirtyi nykyiselle paikalleen 1917. Museo on perustettu vuonna 1973 ja se on Enonkoski-Seuran hallinnassa.

Kirkkotie 4
58175 Enonkoski

Avoinna sopimuksen mukaan, tiedustelut puh. 050 537 6923

Etelä-Savon kulttuuriympäristö

Etelä-Savon maakuntaliiton, Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Savonlinnan maakuntamuseon yhteistyönä on tehty nettiin kaikille avoin kulttuuriympäristösivusto. Sieltä löytyy kuvaukset kulttuuriympäristön kannalta arvokkaista alueista ja kohteista kunnittain Etelä-Savon alueelta. Lisäksi sivustolla on artikkeleja mm. Etelä-Savon arkeologiasta, sotahistoriasta, arkkitehtuurista ja maisemista. Sivut löytyvät osoitteesta: www.esku.fi