Suoraan sisältöön

Ulkoliikuntapaikat

Selaamalla alaspäin löydät tiedot ja osoitteet näistä liikuntapaikoista: Lähiliikunta-alue, tenniskenttä, pururata, frisbeegolf, yleisurheilukenttä, leikkipaikat, jalkapallokenttä, beachkenttä, luistelukenttä, uimaranta, hiihtoladut ja penkkilenkki.

Lähiliikunta-alue ja kuntoportaat

Koulun piha-alueella sijaitsevat kuntoportaat ja ulkokuntoilulaitteet ovat kaikille vapaassa käytössä myös koulupäivän aikana. Kuntoilu-alue on valaistu. Portaissa ei ole talvikunnossapitoa.

Liikuntatalon ja koulun piha-alue

Pirttiniementie 4 ja Kirkkotie A-B 58175 Enonkoski

Pirttiniemen pururata

1-5 km matkat kiertävät korkeuseroiltaan vaihtelevassa maastossa. Valaistut reitit 1-3 km. Valot sammuvat klo 22.00

 

 

Tennis

Massapäällysteinen tenniskenttä liikuntatalon pihalla vapaassa käytössä eli ei varauksia. Mailoja ja palloja lainattavissa liikuntatalolta sovitusti liikunnanohjaajalta.

Muistutuksena ohjeet tenniskentän käyttöön:
-Mikäli kenttä on kuiva ja pölisevä, kastele kenttä kevyesti ennen peliä. Vesiletku löytyy kuntosalin seinästä. Varo ettet laita liikaa painetta letkuun.
-Pelin jälkeen harjaa kenttä reunoja myöten kenttäharjalla. Kenttä harjataan kehämäisesti reunoilta kohti keskikohtaa. Puhdista kentänlinjat.
-Hyvään pelitapaan kuuluu jättää kenttä siistiin kuntoon, jolloin seuraavat pelaajat pääsevät suoraan aloittamaan pelit

Frisbeegolf

18 väyläinen frisbeegolfrata sijaitsee pururadan maastossa, jossa suurin osa väylistä on metsäväyliä. Korkeuserot ovat vaihtelevia ja rata on teknisesti vaativa. Lähtö ja opastaulu löytyvät liikuntatalon takaa.

Yleisurheilukenttä

Massapäällysteinen yleisurheilukentän rata 300m. Kentältä löytyvät juoksusuorat, pituushyppy-, korkeus-, kuula- sekä keihäänheittopaikat. Yleisurheilukentän keskellä on nurmipäällysteinen jalkapallokenttä. 1 iso tai 2 pientä pelikenttää. Yleisurheilukentällä kuntalaisten vapaassa käytössä ovat välinevarasto sekä wc.

Urheilukentäntie 4, 58175 Enonkoski

Jalkapallokentät

Yleisurheilukentällä 1 x iso jalkapallokenttä tai 2 x pieni kenttä.
Urheilukentäntie 4, 58175 Enonkoski

Karvilan Kisalan jalkapallokenttä
Karvilantie 650, 58160 Karvila

Beach-volleykenttä

Beac-volley kenttä sijaitsee järvenrannalla. Kentän läheisyydessä nuotipaikka, mattolaituri sekä koirapuisto.

Hyypiänniementie 8, 58175 Enonkoski

Luistelukenttä ja hiekkakenttä

Kunnan ylläpitämä liikuntatalon luistelukaukalo on valaistu ja kuntalaisille vapaassa käytössä. Valot sammuvat klo 22.00

Pirttiniementie 4, 58175 Enonkoski

Uimarannat

Kunnan ylläpitämä yleinen uimaranta sijaitsee Potaattiniemessä. Lapsiystävällisellä hiekkapohjaisella uimarannalla on wc, pukukopit, hyppytorni 1 metri, esteetön uimaluiska, josta pääsevät uimaan myös pyörätuolilla liikkuvat henkilöt.

Niemikuja 58175 Enonkoski

Leikkipuistot

Laiduntien leikkipuisto, laiduntie 6

Koulun piha-alue, Kirkkotie 3

Koulun piha-alueella sijaitsevat tekonurmi päällysteinen pienpelikenttä, katukoriskenttä, keinut ja motoriikkarata. Leikkipaikat ovat kaikille vapaassa käytössä myös koulupäivän aikana.

Pirttiniemen leikkipuisto, Välikuja 6

Penkkilenkki

Kirkonkylän alueen penkkilenkillä 35 penkkiä lyhyin etäisyyksin. Penkkien vierestä löytyy liikuntaohjeita mm. lihaskunto-, tasapaino- ja venyttelyharjoituksia. Lumien aikaan penkkilenkillä 10 penkkiä torilta koskenreunaa pitkin terveyskeskukselle sekä kirjastolle ja kirkolle.

Hiihtoladut

Kunta ylläpitää aktiivisesti hiihtolatuja. Hiihtolatujen ajankohtaiset tiedot löydät Enonkosken Liikuntapalvelut Facebook –sivulta.

Koko talven käytössä olevat hiihtoladut lumitilanteen salliessa:

  • Pirttiniemen pururata 1-5 km. 1-3 km valaistu (luistelu/perinteinen) Liikuntatalo, pirttiniementie 4, 58175 Enonkoski.
  • Simanala 8 km (luistelu/perinteinen) Enonkoskentie 1965, 58170 Simanala. Latu lähtee Mäkränsalontien alusta.
  • Pihlasmäki 15 km (luistelu/perinteinen) Muholantie 724, 58160 Karvila. Latu lähtee Pihlasmäen entisen kyläkoulun pihasta.

Jäälatu:

  • Ylä-Enonveden 6 km (luistelu/perinteinen) Ladulle pääsee Kirkkotien tai Rantakujan päästä. Ladulle pääsee myös liikuntatalon pihalta opasteita seuraamalla sekä pururadan varrelta. Jäälatu tehdään jäätilanteen mukaan.

Retkiluistelu:

  • Ylä-Enonveden 2 – 6 km reitit. Retkiluisteluradalle pääsee Kirkkotien ja Rantakujan päästä. HUOM! Retkiluistelurata tehdään niinä talvina, jolloin on hyvät (sileät) luonnon jäät.

Yleisurheilukentän latu:

  • Yleisurheilukentällä tasainen matalankynnyksen hiihtolatu 300 m, perinteinen ja vapaa. Urheilukentäntie 4, 58175 Enonkoski.

Jäällä kävely:

  • Ylä-enonveden jäällä ylläpidetään 3 km. jääreittiä. Jääreitillä mahdollista liikkua kävellen tai potkurilla. Sallittu myös koirien ulkoilutukseen.