Suoraan sisältöön

Löytöeläimet

Eläinsuojelulain (247/1996) 15 § mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Enonkosken kunnan alueella irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä vastaa Vehkan Lemmikkihoitola. Vastuuhenkilönä lemmikkihoitolassa on Anu Kosonen. Vehkan Lemmikkihoitola sijaitsee Kerimäen Ala-Kuonassa, joka on lähellä Enonkosken kunnan rajaa. Eläinsuojelulain mukaan talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan. Lemmikkihoitola perii Enonkosken kunnan alueelta löydettyjen löytöeläinten hoito- ja luovutusmaksujen ensisijaisesti eläimen omistajalta tai haltijalta. Mikäli eläimen omistajaa tai haltijaa ei tavoiteta, Vehkan Lemmikkihoitola sitoutuu 15 vuorokauden tilapäisen hoidon jälkeen huolehtimaan eläimen uudelleen sijoittamisesta tai lopettamisesta.

Vehkan Lemmikkihoitolassa on asianmukaiset tilat löytöeläinten hoitoon ja säilyttämiseen. Enonkosken kunnan alueelta löydetyistä eläimistä tulee tieto Vehkan Lemmikkihoitolan facebook-sivuille.

Lisätietoja Anu Kosonen, Vehkan Lemmikkihoitola, Alakuonantie 564, 58200 Kerimäki, puh. 044 2405436, s-posti anu.kurhi@wippies.fi