Suoraan sisältöön

Tiet ja liikenneturvallisuus

Enonkosken kunnassa toimii liikenneturvallisuustyöryhmä, jossa jäseninä ovat elinvoimakoordinaattori, kunnanjohtaja, kunnaninsinööri sekä rehtori-sivistystoimenjohtaja.

Yksityistieavustuksista vastaa tekninen lautakunta. Avustuksia haetaan maaliskuun loppuun mennessä.

Tieavustuslomake (pdf)
Yksityistieavustusten jakoperusteet (pdf)

Liikenneturvallisuussuunnitelma

Enonkosken kuntaan on laadittu liikenneturvallisuussuunnitelma. Liikenneturvallisuussuunnitelman tavoitteena on onnettomuuksien määrän vähentäminen ja vakavuusasteen pienentäminen sekä koetun liikenneturvallisuuden parantaminen liikenteen kasvusta huolimatta. Liikenneturvallisuuden kannalta vaarallisia tai vaaralliseksi koettuja paikkoja on selvitetty onnettomuusanalyysin ja kyselyiden avulla. Suunnitelman tavoitteena on ollut määritellä toimenpiteitä, joiden avulla liikenneympäristön turvallisuutta voidaan parantaa.

Liikenneturvallisuustoimijahanke

Enonkosken kunta on mukana Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija-hankkeessa (2020-2023), joka on Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittama sekä poliisin ja Liikenneturvan tukema projekti, jonka tavoitteena on tukea kuntien liikenneturvallisuustyötä ja -toimintaa. Toimijahankkeessa ovat mukana kaikki Itä-Suomen alueella olevat kunnat. Liikenneturvallisuustoimijahanke verkossa.