Suoraan sisältöön

Enonkosken liikuntatalon kuntosali

Kuntosalilla pääset voimaharjoittelemaan ja kehittämään myös kestävyyskuntoasi sekä liikkuvuuttasi. Jatkuvasti päivittyvä Enonkosken kuntosali omaa hyvän välineistön, jolla saa hyvät harjoitukset aikaan. Ilmainen tutustumiskerta on mahdollinen (sovi liikunnanohjaajan kanssa 044 345 3037). Kuntosalin ryhmäliikuntavaraukset löytyvät tästä.

Enonkosken kuntosalin käsipainot

Osoite: Pirttiniementie 4, 58175 Enonkoski
Käyttäminen: Avainkortin lunastaminen liikunnanohjaajalta / kunnanvirastolta, käyttöaika klo 05.00-23.00

Avainkortin hankkiminen

Kuntosalin käyttö edellyttää avainkortin hankkimista. Voit lunastaa kortin liikunnanohjaajalta liikuntatalon toimistosta (sovi haku erikseen soittamalla/viestillä 044 345 3037). Toimisto sijaitsee liikuntatalon pääoven jälkeen heti oikealla. Voit myös hankkia avaimen kunnanvirastolta arkisin klo 9-15 välillä.

Avainkortti on henkilökohtainen ja lunastuksen jälkeen lasku lähetetään vuosittain automaattisesti, jollei avainta ole palautettu ja sopimusta lopetettu. Kuntosalin lopettaminen onnistuu ilmoittamalla siitä liikunnanohjaajalle. Käyttämätön avainkortti tulee palauttaa liikunnanohjaajalle tai kuntosalilla olevaan postilaatikkoon. Yhdistysten ja seurojen valmentajilla ja ohjaajilla on lupa päästää omalla avaimellaan omalle vuorolleen osallistuvat. Avainkortilla pääsee kuntosalille klo 05.00-23.00 välillä. Tutustu avainkortin käyttöehtoihin.

Kuntosalin hinnat

Vuosikortit
  • Enonkoskelainen 30 € / vuosi
  • Samassa taloudessa asuvat enonkoskelaiset, ensimmäiseltä 30 € / vuosi ja seuraavilta 15 € / vuosi (eli esimerkiksi kolmen hengentaloudelta yhteensä 60 € / vuosi)
  • Ulkopaikkakuntalainen 90 € / vuosi
  • Paikkakunnalta kotoisin oleva muualla asuva opiskelija, 50 € / vuosi
Muut kortit
  • 40 € / 3kk (esimerkiksi vapaa-ajan asukkaat)
  • Kertamaksu 10 € (lisätietoja liikunnanohjaajalta puh. 044 345 3037)
  • Ryhmäkortti: Sopimuksen mukaan.

Enonkosken kuntosalin kaapit, postilaatikko ja musiikkijärjestelmä

Kuntosalilla voit laittaa tavarasi säilöön lukolliseen kaappiin. Kaapin vieressä on punainen postilaatikko, johon voi laittaa käyttämättömän saliavaimen (ilmoita liikunnanohjaajalle) tai voit palauttaa asiakastyytyväisyyskyselyn, joita löytyy kaapin seinustalta. Kertakäyntilaisille täytettävät lomakkeet löytyvät samasta paikasta.

Kuntosalin ryhmäliikunnat

Kuntosalilla järjestetään ohjattuja kuntosaliryhmiä. Niiden avulla pääset helposti tutustumaan kuntosalilla tehtäviin liikkeisiin sekä laitteisiin. Ryhmistä voi kysellä lisätietoja liikunnanohjaaja Vililtä puh. 044 345 3037.

 

Kuntosalikipinä (työikäiset) Opetellaan yhdessä kehittävän voimaharjoittelun perusteet. Eri tunneilla on eri sisällöt, joiden avulla hahmotat kuntosaliharjoittelun perusteita, jotta pystyt käymään kuntosalilla myös itsenäisesti jälkikäteen. Jokainen osallistuja pääsee luomaan itselleen kuntosaliohjelman Personal Trainerin avustamana. Ennakkotietämystä kuntosalista ei tarvita, mutta silti tunnit tarjoavat varmasti lisätietoa myös kuntosaliharrastajille. Torstaisin 22.syyskuuta – 1.joulukuuta (10 kertaa), kello 17.00–18.00 (60min) Vili Muhonen Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista

 

Kuntosalitreeni 1 ja 2 (työikäiset) Lihaskuntoa kehittävä tunti kuntosalilla. Vaihtelevaa sisältöä, kuten kiertoharjoittelua sekä paikkaharjoittelua. Sopii aloittelijoille ja kokeneemmille. Liikkeet muokattavissa kuntotason mukaan. Keskiviikkoisin 7.syyskuuta – 14.joulukuuta,

Kuntosalitreeni 1, kello 16.45–17.45 (60min), Kuntosalitreeni 2, kello 18.00–19.00 (60min)

Vili Muhonen Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista

 

 

Vertaisveturien ohjattu kuntosaliryhmä (seniorit) Kuntosaliharjoittelua omatoimisesti ryhmän kanssa. Apuna koulutettu vertaisohjaaja. Maanantaisin 5.syyskuu-joulukuu, kello 9.30–10.30 (60min) Vertaisveturi Aki Räsänen Ilmainen, ei ennakkoilmoittautumista

 

Vertaisveturien ohjattu sydämellinen kuntosaliryhmä (seniorit) Kuntosaliharjoittelua omatoimisesti ryhmän kanssa. Apuna koulutettu vertaisohjaaja. Torstaisin 1.syyskuu-joulukuu, kello 9.00–10.00 (60min) Vertaisveturit Jukka ja Marja-Liisa Kaasinen Ilmainen, ei ennakkoilmoittautumista

 

Kuntosalicircuit ryhmä 1 ja 2 (seniorit) Lihaskuntoharjoittelua kuntosalilaitteita kiertäen. Ohjaaja opastamassa, kuinka laitteita käytetään. Sisältää yhteisen alkulämmittelyn, kiertoharjoittelun ja loppuverryttelyn. Sopii aloittelijoille sekä kokeneemmille kuntoilijoille. Liikkeet ovat sovellettavissa liikuntarajoitteisille sopivaksi. Viikossa on kaksi ryhmää suuren osallistujamäärän takia. Valitse siis itsellesi vain toinen ryhmä, jotta kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Ryhmä 1 tiistaisin 13.syyskuuta-13.joulukuuta, kello 12–13

 

Ryhmä 2 tiistaisin, 4.lokakuuta-15.joulukuuta, kello 11–12

Vili Muhonen Ilmainen, ei ennakkoilmoittautumista

 

 

Kuntosalin varustus

Lämmittely, kestävyysliikunta ja kehonhuolto

Lämmittely- ja kestävyysliikuntaan tarkoitettuja laitteita löytyy salilta monta. Näitä on helppo käyttää, mutta tarvittaessa voit kysyä laitteiden säädöistä liikunnanohjaajalta. Tilaa löytyy myös tehdä erinäisiä lämmittely- ja kehonhuoltoliikkeitä puolapuu-leuanvetotelineessä, jonka edustalla on myös tyhjää tilaa. Salilla on myös välineitä erilaisiin tasapainoharjoituksiin!

Juoksumatto, soutulaite, kuntopyörä, kaksi spinningpyörää sekä crosstrainer

 

Vapaat painot

Kuntosalilla on hyvä mahdollisuus harjoittaa liikkeitä vapailla painoilla kuten levytangoilla ja käsipainoilla sekä kahvakuulilla. Kuntosalilla magnesiumjauheen käyttö on sallittua, mutta siivoa jälkesi, jos sotket sillä paikkoja!

Käsipainot 1-40kg

Kyykkyräkki varmistuspinnoilla

Penkkipunnerruspenkki sekä vapaita suoria tankoja, trapbar, mutkatanko ja voimatankoja

kahvakuulia ja muita apuvälineitä toiminnalliseen harjoitteluun

Ei kokoisia kahvakuulia, kuntopalloja, bosupalloja, battle ropes, painosäkkejä, nyrkkeilysäkki ja -hanskat (ei kuvassa) sekä kahta eri kokoa askelluspenkkejä

Laitteet

Sali on varusteltu pääosin uusilla TechnoGymin laitteilla, jotka toimivat painopakalla tai levypainoilla. Laitteet mahdollistavat helpon ja turvallisen harjoittelun. Salilla on myös kiskoilla toimiva Smith-laite sekä erilaisia taljoja kuten ristikkäistalja ja ala-ja ylätaljat. Taljoihin on monipuolinen varustelu erilaisia kahvoja. Jos et tiedä miten laitteiden säädöt toimivat, tule kysymään apua liikunnanohjaajalta tai tule mukaan kuntosalilla järjestettäviin ryhmiin!

Smithlaite

Smithlaite säädettävällä ja liikutettavalla penkillä

Ristikkäistalja sekä ala- ja ylätaljat

Osa kuntosalilaitteista

Lämpimästi tervetuloa harjoittelemaan kuntosalille!