Suoraan sisältöön

Yhdistystoiminta

Yhdistykset tukevat monipuolisesti kuntalaisten hyvinvointia tarjoamalla asukkaille toimintaa, tekemistä ja yhdessäolon kokemuksia. Yhdistykset voivat tuoda kuntalaisten äänen päätöksentekoon ja antaa omaa osaamistaan ja kokemustaan yhteiseen kehittämistyöhön.

Yhdistykset ja kunta järjestävät yhteistyössä monenlaista toimintaa, esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Enonkosken kunta tukee yhdistysten toimintaa mm. erilaisin avustuksin ja tarjoaa tiloja yhdistysten käyttöön. Enonkosken kunnan yhdistysyhteistyöstä vastaa elinvoimakoordinaattori, joka mahdollistaa järjestöjen ja kunnan koordinoidumman yhteistyön.

Yhdistysten yhteistyötahot

Etelä-Savon maakunnan yhteisestä järjestöyhteistyöstä lisätietoa

Piällysmies ry on maaseudun paikallinen Leader-toimintaryhmä, joka toimii Enonkosken ja Heinäveden kuntien sekä Savonlinnan maaseutualueilla. Leader-toiminnan päämääränä on maaseudun monialainen kehittäminen paikallisten asukkaiden ja elinkeinoelämän tarpeista lähtien. Yhdistys rahoittaa yleishyödyllisiä kehittämishankkeita sekä myöntää yritystukia.

Hankerahoitusta voivat hakea rekisteröityneet yhdistykset, yhteisöt, mukaan lukien kunnat sekä maaseudun mikroyritykset. Lisätietoja SavonLuotsi Leader https://www.savonluotsi.fi/