Suoraan sisältöön

Enonkoski

Enonkoski on saaristokunta, joka sijaitsee Saimaan rannalla ja jota ympäröi Savonlinnan kaupunki.

Enonkosken kunta sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa ja se on väestömäärältään maakunnan pienin kunta, jossa asukkaita 2019-2020 vuodenvaihteessa yht. 1 361. Kunta on perustettu vuonna 1882, mutta asutusta on alueella ollut jo kivikauden ajalla. Vaikka kunta on asukasmäärältään pieni, se on erittäin elinvoimainen ja kunta tarjoaa hyvät peruspalvelut – Enonkoskella on erityisesti panostettu liikkumiseen ja Enonkosken kunnan tunnuslause onkin ”Liikuttavan onnellinen Enonkoski”. Enonkoski sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä – Savonlinnan lentokentälle matkaa on kuntakeskuksesta noin 20 km.

Enonkosken kunta on tullut tutuksi ainutlaatuisen kauniista luonnosta ja rauhallisuudesta, mutta kunta tarjoaa myös kattavat peruspalvelut sekä turvallisen ympäristön elää ja asua. Enonkoski merkitsee yhdessä tekemistä, luottamusta ja pysyvyyttä sekä monille myös juuria. Enonkoski tarjoaa turvallisen kasvuympäristön perheille ja täällä arvostetaan vahvaa yhteisöllisyyttä, joka on meille kaikille voimavara. Enonkosken yhteisöllisyys tulee esille runsaana tapahtumatarjontana, luontoelämyksinä, puhtaana ja turvallisena ympäristönä, jossa on tilaa luovuudelle. Enonkoskella on mahdollisuus harrastaa ja olla osallisena.

Enonkosken kunnan strategia korostaa omatoimisuutta, aktiivisuutta, positiivisuutta ja tavoitteena meillä kaikilla on kunta, jossa kuntalaisten ja täällä vierailevien on hyvä olla. Vastuullisuuteen kuuluu tasapainossa oleva talous, jolla turvataan kunnan itsenäisyys ja hyvät peruspalvelut.

Lukuja Enonkoskesta

Kunta on perustettu vuonna 1882, mutta asutusta on alueella ollut jo kivikauden ajalla.

Enonkoski luetaan saaristokunnaksi. Kunnan kokonaispinta-ala on noin 452 km², josta maapinta-alaa on n. 323 km² ja vesipinta-alaa n. 129 km². Rantaviivaa on 840 km, josta suojeltua on runsaat 26 %.

Enonkosken kunnan nimikkokasvi on valkolehdokki.

Kunnan tuloveroprosentti on 8,40 %. Päätös https://enonkoskid10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2023171-4

Kunnan kiinteistöveroprosentit vuonna 2024:

  • yleinen kiinteistöveroprosentti (rakennukset) 1,00
  •  yleinen kiinteistöveroprosentti (maapohja) 1,30
  • vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,70
  • muiden kuin vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 1,3
  •  yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti 0,00
  • rakentamaton rakennuspaikka 2,00