Suoraan sisältöön

Etelä-Savon pelastuslaitoksen tiedote koskien Saimaan tulvatilannetta (huom! erityisesti ranta-alueiden ja vapaa-ajan asukkaat)

Vuoksen vesistöalueella Saimaan ja Pielisen vedenkorkeuksien nousu on hidastunut ja ennusteen mukaan tulvahuippu saavutetaan touko-kesäkuun vaihteessa. Saimaan pinta on ajankohtaan nähden noin 75 cm keskimääräistä korkeammalla. Tulvasta voi aiheutua haittaa tai vahinkoa alimmille rantarakenteille, rakennuksille ja viljelysalueille sekä mahdollisesti liikenneyhteyksille, teollisuudelle ja vesihuollolle. Etelä-Savon muissa isoissa järvissä vedenkorkeudet ovat edelleen myös selvästi tavanomaista korkeammalla, mutta kääntyneet jo hiljalleen laskuun.

Vuoksen vesistöalueen ELY-Keskukset julkaisivat eilen alkuillasta uusimman, Saimaan tulvatilanteen ennusteeseen painottuvan tiedotteen:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/70237486/juoksutukset-ja-vahasateinen-toukokuu-hillinneet-saimaan-ja-pielisen-nousua-tulvahuippu-saavutetaan-touko-kesakuun-vaihteessa-kaakkois-suomi-etela-savo-pohjois-savo-pohjois-karjala

Pelastuslaitos seuraa tulvatilanteen kehittymistä edelleen Ely-keskusten kanssa ja jakaa tilannetietoa, jos muutoksia tulee.