Suoraan sisältöön

Pääasiassa seniori-ikäisten tilapäiseen asumiseen tarkoitettu huoneisto sijaitsee vanhustentaloilla osoitteessa Tervarannantie 12, 58175 Enonkoski.

Asunto on tarkoitettu tilapäiseen asumiseen esimerkiksi oman asunnon vesivahingon tai remontin vuoksi. Asuntoa voi myös käyttää silloin, kun on kotiutumassa sairaalasta ja tarvitsee apua kotona selviytymisessä tai jos ikääntynyt haluaa kokeilla asumista vanhustentaloilla ennen lopullista päätöstä muuttamisesta omaan vuokra-asuntoon. Tilapäisellä asumisella tarkoitetaan maksimissaan noin kuukauden mittaista ajanjaksoa, mutta tapauskohtaisesti asumisen jatkamisesta voidaan neuvotella pidemmäksikin ajaksi.

Asunnon koko on 27 m2, jossa on tupakeittiö, alkovi sekä WC/suihkutila. Huoneistossa on peruskalusteet eli vuode, vuodesohva, keittiönpöytä + tuolit, lipasto, TV, matot, verhot, vuodevaatteet ja -tekstiilit, pyyhkeet, mikro, kahvin- ja vedenkeitin, perusastiasto sekä siivousvälineet ja -aineet.

Asukas vastaa itse asuntoon elintarvikkeiden/ruokatarvikkeiden hankinnasta, omasta vaatetuksestaan, hygieniatarvikkeistaan, lääkkeistään ym. henkilökohtaisista tavaroistaan, asunnon siivouksesta sekä pyykkihuollosta. Pyykinpesumahdollisuus on B-talon pyykinhuoltotilassa. Asukas hankkii itse tarvitsemansa hoito- ja hoivapalvelut joko julkiselta tai yksityiseltä palveluntuottajalta.

Vuorokausivuokra on 20 euroa, johon sisältyvät sauna- ja vesimaksu, sähkö, kaapeli-TV sekä lämpö. Vuokra laskutetaan jälkikäteen vuorokausien mukaan. Asunnossa ei saa tupakoida, asunto tulee jättää lähtiessä siistiin kuntoon sekä avaimet palauttaa kunnanvirastolle.

Yhteys vuokraamisessa kunnanvirastolle puh. 015 527 5500 arkisin klo 9–15 (Erja Pesonen), joka vastaa vuokrasopimuksen tekemisestä.

Esite vanhustentalojen tilapäisasunnosta  Vanhustentalojen tilapäisasunnon esite 16.2.2023